Hoe de toekomst voorspellen

Een voorspelling (Latijn pr -, "van tevoren," en decrees, "bepalen") of prognose is een bewering over een specifieke toekomstige gebeurtenis. Ze zijn vaak, maar niet noodzakelijk, gebaseerd op ervaring of algemene kennis. Terwijl sommige voorspellingen volledig accuraat zijn, zijn vele volkomen nutteloos. In sommige gevallen, zelfs wanneer deskundigen goed gefundeerde voorspellingen doen, komen zij er uiteindelijk niet uit. Maar dit wil niet zeggen dat alle voorspellingen waardeloos zijn - er zijn momenten waarop een voorspelling heel dicht bij de waarheid komt.

Om de toekomst correct te kunnen voorspellen, moet je je voorspellingen kunnen verbinden met een bepaald begrip van de fysieke wereld om je heen. Bij voorspellen gaat het erom uw begrip van het heden te verbinden met toekomstige gebeurtenissen. Zonder een dergelijk verband ben je net zo goed als je pijltjes naar een muur gooit en hoopt dat je pijltjes erin vallen. Om correct te voorspellen, moet je de natuur in al haar vormen bestuderen, inclusief haar interacties met andere krachten. Je hebt ook een gedegen wetenschappelijke achtergrond nodig, die je op school of aan een onderzoeksuniversiteit kunt bestuderen.

Er zijn veel manieren om te leren voorspellen. Een van de eenvoudigste methoden is eenvoudigweg te proberen te voorspellen hoe de toekomst eruit zal zien, gegeven de huidige kennis. Veel mensen vinden deze methode fascinerend, omdat er geen aannames worden gedaan over wat waar is, maar alleen dat dingen waarschijnlijk zullen gebeuren. Hoewel deze methode misschien dwaas lijkt, is zij in feite een waardevol instrument om een meer voorspellende kijk op de toekomst te ontwikkelen. Dit wil niet zeggen dat voorspellen een soort wondermiddel is tegen het onvermijdelijke slechte weer dat altijd een schaduw lijkt te werpen over de voorspelling.