Is de voorspelling over de toekomst van Bitcoins de moeite waard als u erin investeert?

Er zijn vele vormen van voorspelling, of "forecasting" met betrekking tot de toekomstige staat van bitcoins. Maar de waarheid is dat voorspellingen over de toekomstige staat van bitcoins eigenlijk geen enkele zin hebben. Het probleem is dat mensen die beweringen doen over de toestand van bitcoins, meestal verwijzen naar de toestand van de vorige week of maand. Maar we weten dat de staat van elk virtueel goed niet in één nacht verandert. Dus, de voorspelling dat bitcoins ergens in de toekomst naar all-time highs zullen stijgen slaat gewoon nergens op.

Bitcoins

Als je echter geïnteresseerd bent in de voorspelling van hoe hoog de prijs van bitcoins op een bepaald moment in de toekomst zou zijn, moet je één ding in gedachten houden. De meeste handelaren en investeerders speculeren vandaag de dag over de waarde van deze relatief nieuwe vorm van geld zonder daadwerkelijk te weten wat het is. Als u ooit met andere valuta dan de US dollar heeft gehandeld, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met een valutahandelaar of beleggingsadviseur die u heeft geadviseerd een bepaalde valuta te kopen op basis van hun waargenomen lange termijn waarde. Als zij u bijvoorbeeld hebben verteld dat u het Britse pond zou moeten kopen als bescherming tegen inflatie, dan zou u het advies hebben moeten krijgen om het Britse pond te kopen, omdat het een goede valuta lijkt te zijn om uzelf tegen inflatie te beschermen.

Maar de waarheid is dat niemand echt weet waar de waarde van bitcoins in zal evolueren, aangezien er geen centrale autoriteit of instelling is die de levering, uitwisseling of prijs van deze nieuwe vorm van geld regelt. Veel mensen speculeren over de factoren die de prijs van bitcoins zouden kunnen beïnvloeden. Maar u moet geen beslissingen nemen op basis van speculatie of uw eigen persoonlijke analyse. Maak liever gebruik van de bestaande middelen, zoals de populaire handelsplatforms en de populairste online portemonneeservices, om uw geld over te maken tussen verschillende valutas.