Voorspellingen doen - een algemeen overzicht

Een voorspelling is in het algemeen datgene waarvan iemand denkt dat het in een bepaalde situatie zal gebeuren. Maar niet alleen over die situatie; een voorspelling heeft betrekking op alles in iemands leven. Pre betekent vóór en fore betekent vóór en een voorspelling moet altijd gebaseerd zijn op bewijs of feiten.

Soms kan een voorspelling worden gedaan met heel eenvoudige methoden, zoals mensen vragen naar hun huidige stemming, eetgewoonten en andere relevante vragen. Deze voorspellingen kunnen vervolgens worden geanalyseerd met behulp van statistische basismethoden. Maar soms is het nodig meer gesofisticeerde technieken te gebruiken, zoals regressieanalyse. Met regressieanalyse kan een continu veranderende variabele, zoals het werkloosheidscijfer, over een bepaalde periode worden voorspeld.

Een nieuwe theorie over voorspelling is ontwikkeld door veel economische psychologen. Deze nieuwe theorie, de zogeheten voorspellingsalgoritmen, voorspellen toekomstig gedrag in 95 procent van de gevallen zeer nauwkeurig. Het hoofddoel van dit onderzoek is de voorspellingen te verbeteren door kunstmatige intelligentie te creëren die het natuurlijke gedrag van mensen en hun besluitvormingsproces nabootst. Veel bedrijven zijn al begonnen deze nieuwe technologieën te gebruiken om betere beslissingen voor hun bedrijf te nemen en het winstgevender te maken.