Wat is fatsoenlijk werk?

currency

Toen ik voor het eerst over bitcoins hoorde, was ik verbaasd dat ze "Bitcoins" heetten in plaats van "currency". Er is geen fysiek geld verbonden aan bitcoins en alle transacties worden gemaakt in een internet-gebaseerd virtueel transactiesysteem. Er is geen papieren spoor, er hoeven geen belastingen of rente te worden betaald, en ook geen papieren cheques. Alle transacties worden digitaal gemaakt en zijn alleen omkeerbaar door het gebruik van een publieke sleutel. Er is geen tussenpersoon in de vorm van een bank of overheid die uw geld van u krijgt, in plaats van van de eigenaar van de bitcoins die u in deze virtuele valuta hebt geïnvesteerd.

In tegenstelling tot traditionele valuta kwam Nakamoto met een digitale valuta die gemakkelijk op een computer kan worden opgeslagen en door elke internetgebruiker voor zijn gemak kan worden gebruikt. bitcoins worden niet ondersteund door een centrale autoriteit, en worden in plaats daarvan door de gebruikers zelf gehouden met behulp van hun eigen computers. Bitcoins zijn een soort valuta die zijn uitgegeven door een individu met behulp van zijn persoonlijke computer en de kracht van zijn persoonlijke computer.

Er zijn wat problemen geweest met de veiligheid van het proces, maar dat is altijd het geval geweest met elke nieuwe technologie. Daarom is slechts ongeveer 0,2 procent van alle bitcoins in de Verenigde Staten te besteden en is het grootste deel van de rest in handen van de miners. De mijnwerkers controleren wat er met de bitcoins gebeurt door ze gratis weg te geven en dan een vergoeding te krijgen voor de opslag. Ook al heeft Nakamoto de software uitgebracht waarmee je je eigen bitcoins kunt maken, de daadwerkelijke besteding van de bitcoins wordt nog steeds gecontroleerd door de mijnwerkers.